homepage

Elektrotechniek

Elektrotechniek is de verzamelnaam voor een reeks van technische oplossingen in alle denkbare omgevingen. Voorbeelden zijn:

  • Woning
  • Kantoor
  • Bedrijf
  • Winkel
  • Openbaar gebouw

Techniek is een in elkaar grijpend geheel van complexe processen. Waar de oplossing ligt in kennis, vakmanschap en een goed georganiseerde uitvoering.

Het doel is de optimale woon- en werkomgeving te creëren. Hieronder treft u van iedere discipline die wij beheersen een uitleg aan.

Molenaar Elektrotechniek maakt techniek toegankelijk

 

Elektrotechniek
Wij verzorgen de elektrotechnische installaties bij nieuwbouw of renovatie van uw woning. Voor het aansluiten van uw verlichting en/of een 3-fase aansluiting.

In samenwerking met aannemers en architecten installeren wij ook op grote nieuwbouwprojecten. Nieuwbouwprojecten inspecteren wij op basis van de NEN1010-norm. Uiteraard inspecteren wij ook bestaande bedrijfsgebouwen volgens de NEN3140-norm.

 

Verlichting
Je staat er niet bij stil, voor velen is licht gewoon licht. Maar licht is een bepalende factor voor het welbevinden van mensen en dieren. Een goede uitvoering van een zorgvuldig opgesteld verlichtingsplan maakt dat mensen zich beter voelen, vermoeidheid en ziekteverzuim verminderen aanmerkelijk. Het is bewezen dat de juiste verlichting in etalages en in winkels mede bepalend zijn voor een stijging van de omzet.
Bij het ontwerpen van een verlichtingsplan houden wij eveneens terdege rekening met economische- en milieuaspecten.

 

CAI
Molenaar Elektrotechniek verzorgt ook de kabelaansluiting voor CAI, dat staat voor Centrale Antenne Installatie. Voor de huisinstallatie als ook de antenne-installatie. Via de CAI beschikt u over signalen voor TV, radio, internet en tegenwoordig zelfs voor telefonie.

 

Netwerktechniek
Bij de bouw en verbouw van een bedrijfspand of woning is het van belang om een goed infrastructureel plan te ontwikkelen. Want u heeft er elke dag mee te maken. Vooraf worden keuzes besproken en in een plan vastgelegd. Bijvoorbeeld de voor- en nadelen van een draadvast of een draadloos systeem. De capaciteitsbehoefte, de belasting en de ontwikkelingen in de toekomst zijn hierin bepalende factoren. Een netwerk kan tevens breder worden benut, zoals voor de automatisering van een gebouw.

Wat u moet weten over Kortsluiting

Kortsluiting kan meerdere oorzaken hebben. Het ontstaat bijvoorbeeld wanneer één of meer elektrische draden met elkaar in contact komen. Andere oorzaken zijn een storing, veroudering, een kapot apparaat of een beschadigde kabel. Bij een kortsluiting loopt de stroom niet meer veilig door uw elektrische apparaten en kan er brand ontstaan. Gelukkig schakelt de stop of automaat in de meterkast direct de stroom uit. Deze checklist helpt u kortsluiting te voorkomen.

 

Dit zijn onze werkzaamheden: