homepage

Beveiliging

Inbraakbeveiliging
Het belang van een veilige omgeving vraagt nauwelijks nadere uitleg.

Door installatie van intelligente alarmtechnieken worden indringers snel gesignaleerd en worden aan een geselecteerde alarmcentrale signalen doorgegeven, waarna door een beveiligingsbedrijf of door de politie actie kan worden ondernomen. Vind u een ‘stand-alone’ systeem al voldoende dan bestaat de mogelijk de melding van calamiteiten zelf te beheren.

Door gebruik te maken van infrarood en akoestische signalen bewerkstelligen wij dat uw pand minder interessant wordt beschouwd door kwaadwilligen.

Wij kunnen u adviseren op specifieke beveiligingsonderdelen voor uw woon of werkomgeving. Deze beveiligingsystemen kunnen worden geïntegreerd in een compleet Domoticaplan.

 

Toegangscontrole

U bepaalt tot welke ruimten mensen toegang hebben en vooral bepaalt u tot welke ruimten mensen geen toegang mogen hebben. Denk hierbij aan ruimten waar specifieke eisen aan gesteld worden ten aanzien van bijvoorbeeld de hygiëne in een productiebedrijf of een agrarisch bedrijf. Evenmin wenst u geen onbevoegde personen in uw archief of systeemruimte.

Molenaar Elektrotechniek kan u helpen bij het opstellen van beveiligingsplannen. Met de huidige technieken is het mogelijk om specifieke personen te autoriseren voor bepaalde ruimten. Voor uw medewerkers, schoonmakers, of voor de aflevering van goederen in de nachtelijke uren.

Toegangscontrole biedt u een verhoogde veiligheid, u weet exact wie op welke tijden aanwezig is geweest. Gebruiksvriendelijk en doelmatig staan hierbij hoog in ons vaandel.

 

Brandmelding
Een brand kan catastrofale gevolgen hebben, dit lezen we helaas te vaak in de kranten. Het is zaak dat een brand snel ontdekt wordt, vooral om materiële en emotionele schade te beperken. Bovendien wordt de regelgeving van de overheid en de verzekeringsvoorwaarden stringenter.

Molenaar Elektrotechniek begeleidt u in het opstellen van de juiste manier van brandmelding of dit nu voor uw woning is of voor uw bedrijf.

Rijtjeshuis of villa; kans op inbraak bijna overal even hoog

Uit onderzoek naar de veiligheid bij Nederlanders thuis, uitgevoerd door het TNS NIPO, in opdracht van Homesafety, blijkt dat bijna 50% van de Nederlanders wel eens slachtoffer is geweest van inbraak, vernieling, gas en/of waterlekkage of brand. Vooral inbraak en brand laten daarbij grote emotionele schade achter. In bijna 17% van de Nederlandse woningen is wel eens ingebroken, dat komt neer op 1.190.000 huishoudens met een gemiddelde schade van 2.653 euro. Brand ontstaat er jaarlijks bij ongeveer 7000 woningen, waarbij de gemiddelde financiële schade 24.000 euro bedraagt.

 

Bron: TNS NIPO